60 milyon insan açlık tehlikesiyle karşı karşıya!

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu'nundan, Sahraaltı Afrika'yla ilgili açlık uyarısı geldi.

Haberler Anadolu Ajansı 06.10.2015 - 06:48

Sahraaltı Afrika'da yaklaşık 60 milyon insanın açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bildirildi.

Merkezi İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, bölgedeki gıda üretiminin azaldığı ve durumun daha da kötüye gittiği belirtilerek, milyonlarca insanın açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalacağı uyarısında bulunuldu.

Yarattığı ısıtıcı etki nedeniyle kasırgalara, şiddetli yağışlara, taşkınlara, kuraklıklara, yangınlara ve tarımsal ürün kayıplarına yol açan ve gelecek aylarda etkisini artırması beklenen El Nino doğa olayıyla, Sahraaltı Afrika'da gıda sıkıntısının artacağı kaydedilen açıklamada, "60 milyon insan açlık tehlikesi ile karşı karşıya" ifadesi kullanıldı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız