'63 mültecinin ölümünden NATO sorumlu'

Geçtiğimiz yıl, Akdeniz'de bir teknede ölü bulunan 63 Libyalı mülteci ile ilgili hazırlanan rapor tamamlandı. Raporda, başta NATO olmak üzere çevredeki ticari gemiler, mültecilerin ölümünden sorumlu tutuldu.

Haberler NTV Haber 30.03.2012 - 11:16

İngiliz Guardian gazetesinin 47 üyeli Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin hazırladığı raporu yayınlamasıyla, NATO'nun bir insanlık ayıbına imza attığı ortaya çıktı.

2011 yılı mart ayında Akdeniz'deki bir teknede bulunan 63 mültecinin ölüme terk edildiğine ilişkin hazırlanan raporda, teknedekilerin ölümünden NATO, sahil güvenlik gemileri ve çevredeki ticari gemiler sorumlu tutuldu.

MÜLTECİLER AÇ SUSUZ BIRAKILDI
Raporda, teknenin mazotunun bitmesi nedeniyle denizin ortasında aç ve susuz kalan mültecilere günlerce yardım eli uzatılmadığı kaydediliyor.

Tekneye yardımın ancak 15. günde geldiği ancak teknedeki 72 kişiden 63'ünün, açlık ve susuzluğa daha fazla dayanamayarak öldüğü, sadece 9'unun hayatta kaldığının anlaşıldığı belirtiliyor.

AKDENİZ'DE YİTİRİLEN HAYATLAR
"Akdeniz'de yitirilen hayatlar" başlıklı raporda mültecilerin yüzyüze kaldığı çaresizlik sağ kalanların da tanıklıklarıyla temellendirilerek anlatılıyor.

Avrupa Konseyi, 2011 yılı boyunca Afrika kıyılarından Avrupa'ya ulaşmaya çalışan toplam  bin 500 kişinin denizde hayatını kaybettiğini belirtiyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız