AB Zirvesi'nde Türkiye önemli maddelerden biri olacak

Avrupa Birliği Liderler Zirvesi yarın başlıyor. Avrupa Birliği devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getirecek zirvede önemli gündem maddelerinden biri Türkiye olacak.

Haberler NTV Haber 18.10.2017 - 10:27 Son Güncelleme : 18.10.2017 - 10:28

Belçika'nın başkenti Brüksel yarın Avrupa liderlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

19 ve 20 Ekim'de düzenlenecek olan Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nin sonbahar toplantısında Türkiye konusu akşam yemeğinde görüşülecek.

Yemekte AB ve Türkiye arasındaki bölgesel işbirliği konusu ele alınacak. Ayrıca, İran ve Kuzey Kore ile ilişkiler de gündemde olacak.

Liderler ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye, DAEŞ'le mücadele, Kuzey Irak ve mülteciler gibi stratejik alanlarda Türkiye ile yapılan işbirliğini değerlendirecek.

Almanya Başbakanı Angela Merkel seçim kampanyasında açıkladığının aksine Türkiye'nin AB müzakerelerini sonlandırma talebinde bulunmayacak.

Merkel'in buna karşın, Avrupa Komisyonu'ndan ilişkilerin geleceği konusunda bir rapor kaleme almasını istemesi bekleniyor.

Avrupa Komisyonu'nun da gelecek yılın nisan ayında yayınlayacağı Türkiye İlerleme Raporu'nda AB-Türkiye ilişkilerinin geleceği konusunda önerilerde bulunması bekleniyor.

Yarın başlayacak zirve 20 ekim cuma günü öğle saatlerinde sona erecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız