ABD'den Avrupa'ya seyahat sınırlaması gündemde (Trump'ın açıklama yapması bekleniyor)

Başkan Donald Trump'ın önümüzdeki saatlerde ulusa sesleniş konuşması yapması bekleniyor.

Haberler Reuters, Anadolu Ajansı 11.03.2020 - 23:43

ABD'nin, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle vatandaşlarına "Avrupa Birliği (AB) ülkelerine zorunlu olmadıkça seyahat etmemeleri konusunda uyarı yayınlamayı düşündüğü" iddia edildi.

Washington Post'un üst düzey yetkililere dayandırdığı haberine göre, Covid-19 salgını dünyada yayılırken; Beyaz Saray, AB üyesi 27 ülkeye yönelik seyahatler için "3. seviye uyarı" yayımlama konusunu değerlendiriyor.

Söz konusu uyarı resmiyet kazanırsa, ABD vatandaşlarından zorunlu olmadıkça AB ülkelerine seyahatten kaçınmaları istenecek.

TRUMP'TAN "TÜM İMKANLARIKULLANBMAYA HAZIRIM" MESAJI

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan Covid-19'a ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD'nin "en iyi doktorlar, hemşireler ve bilim insanlarına" sahip olduğunu kaydeden Trump, "Federal hükümetin tüm güçlerini, şu anda Covid-19 nedeniyle karşılaştığımız zorluklar için kullanmaya hazırım" mesajını verdi.

Trump, Kovid-19 konusundaki politikaları nedeniyle kendisini eleştiren Demokratlar'a da yüklenerek, "Birisi Kongre'deki Demokratlar'a corona virüsün hangi partiden olduğunuzu umursamadığını söylemeli. Tüm Amerikalıları korumalıyız" ifadesini kullandı.

Başkan Trump'ın önümüzdeki saatlerde ulusa sesleniş konuşması yapması bekleniyor.
İTALYA'DA HALK KARANTİNADA NE YAPIYOR?
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız