Almanya'da aşırı sağcıların gösteri günü

Gera kentindeki gösterinin, Thüringem eyaletinde şu ana kadarki en yüksek katılımlı etkinlik olduğu açıklandı. Yaklaşık 700 kişilik grup da, karşıt bir yürüyüş yaptı.

Haberler Anadolu Ajansı 11.07.2009 - 21:03

Almanya'nın Thüringen eyaletinin Gera kentinde aşırı sağcılar gösteri yaptı.

Aşırı Sağcı Milliyetçi Demokratik Parti (NPD) tarafından düzenlenen gösteriye, yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı bildirildi.

Olaysız geçen ve yüzlerce polisin görev yaptığı gösteriye, Almanya'nın doğu eyaletleri ile batı eyaletleri Hessen, Bavyera ve Rheinland Pfalz'dan katılım olduğu ifade edildi.

Thüringen eyaleti İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Bernd Edelmann, gösteri çerçevesinde çok sayıda aşırı sağcı müzik grubunun sahne alması nedeniyle katılımın yüksek olduğunu, bunun da aşırı sağcılarda müziğin, kilit rol oynadığının delili olduğunu ifade etti.

Sözcü, bu gösterinin, aşırı sağcılar tarafından eyalette düzenlenen en yüksek katılımlı etkinlik olduğunu da belirtti.

Kentte ayrıca, yaklaşık 700 kişinin katıldığı 'Gera - renkli, hoşgörülü, dünyaya açık' adlı karşıt bir yürüyüş düzenlendi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız