Atina'yı fareler bastı

Yunanistan'da temizlik işçilerinin grevi sonrası başkent Atina'da çöp dağları oluştu. Sağlık bakanlığı tifo uyarısı yaptı.

Haberler 20.10.2011 - 11:14

Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'da kamu ve özel sektör çalışanlarının katıldığı 48 saatlik genel grev ikinci gününe girdi. Genel grev nedeniyle ülkede hayat felç olurken, başkent Atina'da temizlik işçilerinin grevi nedeniyle haftalardır çöpler toplanmıyor. Yunanistan Sağlık Bakanlığı, Atina'da çöplerin içinde yaşayan sıçanların insanların sağlığını tehdit etmeye başladığını belirterek tifo uyarısı yaptı.

İlişkili Haberler


ÇÖPLERİ ASKERLER TOPLAYACAK
Grev nedeniyle temizlik işçilerini çalıştıramayan Atina Belediye Başkanı, kentteki çöplerin toplanması için Yunan ordusundan yardım isteyeceğini söyledi. Belediye Başkanı, askerlerin çöpleri toplanmasına yardım etmemesi halinde, önümüzdeki günlerde sağlık alanında büyük problemler yaşayacaklarını belirtti.

'900 EURO KAZANIYORLAR'
Yunanistan'da 25 bin kişi temizlik işçisi olarak görev yapıyor. Ekonomik kriz öncesi, temizlik çalışanları aylık 700-900 euro kazanıyordu. Ancak maaşlardaki kesinti nedeniyle, temizlik işçilerinin de ücretlerinin kırpılması gündemde.

ULAŞIM DURMA NOKTASINDA
Yunanistanm'daki 48 saatlik genel grev sonrasında başkent Atina'da, otobüs, tramvay, metro, troleybüs ve banliyö trenlerinin sabah ve akşam saatleri için programlanan bazı seferlerinin dışında ulaşım durma noktasına geldi.

GAZETELER ÇIKMADI, İNTERNET SAYFALARI GÜNCELLENMEDİ
Yazılı basın çalışanlarının dün yaptıkları 24 saatlik grev nedeniyle gazete bayilerinde raflar bugün boş kaldı ve haber ağırlıklı internet siteleri sayfalarını yenilemedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız