Baba Le Pen'in açıklamalarına kızından tepki

Fransa'nın aşırı sağcı partisi Milli Cephe'nin kurucusu ve 40 yıllık yöneticisi olan Jean-Marie Le Pen, 2011'de koltuğunu devrettiği kızı Marine Le Pen ile ayrı düştü.

Haberler NTV Haber 08.04.2015 - 16:46

Fransa siyaseti aşırı sağcı Milli Cephe partisinde yaşanan baba-kız kavgasını konuşuyor.

Tartışmayı başlatan partinin kurucusu olan ve yaklaşık 40 yıl boyunca partiyi yöneten Jean-Marie Le Pen'in Yahudi soykırımıyla ilgili sözleri oldu.

Toplama kamplarındaki gaz odalarını "tarihin küçük bir ayrıntısı" olarak niteleyen Jean-Marie Le Pen İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazilerle işbirliği yapan Mareşal Philippe Pétain'i de "hain olarak görmediğini" söyledi.

Babasının daha önce yaptığı benzer açıklamalara da katılmadığını söyleyen Milli Cephe Başkanı Marine Le Pen bu kez sesini daha fazla yükseltti.
Fransa'da aşırı sağcı Milli Cephe'de baba Marie Le Pen ile kızı Marine Le Pen arasındaki fikir ayrılığı partide çatırdamalara neden oldu. 
Yazılı açıklamada bulunan Marine Le Pen babasının yaptığı açıklamalar nedeniyle 4 yıldır lideri olduğu partide "görülmemiş bir kriz" yaşandığını belirtti.

Babasını "yakıp-yıkma" ve "siyasi intihar sarmalına girmekle" suçlayan Marine Le Pen bu durumun hem kendisi hem de partiye zarar verdiğini savundu.

Marine Le Pen babasının bu yıl aralık ayında yapılacak bölge meclis seçimlerinde parti listesinden aday olmasına karşı çıkacağını da duyurdu.

Son yıllarda partinin eski radikal çizgisini terk edip oy oranını yüzde 25'lere taşıyan Marine Le Pen'in 2017 cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olması bekleniyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız