Bahreyn durulmuyor

Üçüncü gününe giren eylemlerde, dünkü çatışmalarda ölen eylemcinin cenazesi yeni olayların fitilini ateşleyebilir.

Haberler Anadolu Ajansı 16.02.2011 - 12:02

Tunus ve Mısır'daki halk ayaklanmalarının ardından, Körfez ülkesi Bahreyn'de Pazartesi günü gösteriler başlamıştı. Başkenti Manama'daki İnci Meydanı’nda sabahlayan protestocular, siyasi reform talebiyle gösterilerine üçüncü gün de devam ediyor.

Binlerce gösterici geceyi meydana kurdukları çadırlarda geçirirken, bazıları dünkü gösterilerde polisle çıkan çatışmada ölen bir kişinin cenazesine katılmak üzere sabah meydandan ayrıldı. Cenaze töreni sırasında eylemelerin büyüyebileceği yorumları yapılıyor.

Öte yandan, Bahreyn İçişleri Bakanı Şeyh Raşid Bin Abdullah El Halife, gösteriler sırasında polisle göstericiler arasında çıkan çatışmalarda 2 kişinin ölümünden ''derin üzüntü duyduğunu'' açıkladı.

Bakan ''Ulustan, vatandaşlardan ve ölen iki kişinin ailesinden özür diliyoruz, acılarınızı anlıyoruz'' ifadesini kullandı ve polis kuvvetlerini itidalli davranmaya çağırdı.

EYLEMCİLER NE İSTİYOR?
Sünni hanedanın yönettiği, nüfusun çoğunluğunun Şii olduğu ve ABD'nin 5'inci Filosuna ev sahipliği yapan Bahreyn’de göstericiler, 1971'den bu yana görevde olan Başbakan Şeyh Halife bin Sallah el Halife'nin istifasını, siyasi tutukluların salıverilmesini ve yeni anayasa istiyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız