Barzani 'müjde' için doğru günü bekliyor

Erbil'de dün yapılan Nevruz kutlamalarında gözler Mesut Barzani'deydi. Bağımsızlık ilan etmesi beklenen Barzani'den "Muhakkak bir gün bu müjdeyi vereceğiz ama o günün doğru bir gün olması gerekiyor" açıklaması geldi.

Haberler 21.03.2012 - 07:12

Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetiminin merkezi Erbil'de dün Nevruz kutlamaları yapıldı.

Gözler, Kürt bölgesinin Irak'tan ayrıldığını ve ve bağımsızlığını ilan ettiğini duyuracağı iddia edilen Mesut Barzani'deydi ancak Barzani'den herhangi bir konuşma gelmedi.

Beklenen açıklama ise Barzani'nin kutlama mesajında yer aldı. Irak'ın kaosun içerisine girdiğini, bütün siyasi parti ve çevrelerin toplanıp bu sorunu çözmesi gerektiğini belirten Barzani, "Eğer sorun çözülmezse bizde halkımıza döneriz. Halkımız son sözü söyleyecektir" dedi.

Barzani, bağımsızlıklarının ilan edilmesi ile ilgili beklentileri ise, "Biz milletiz, özgür olmak ve özgür yaşamalıyız. Kimsenin zulüm ve baskısını kabul etmeyiz. Müjde içinde şunu söyleyebiliriz. Muhakkak bir gün bu müjdeyi vereceğiz. Ama o günün doğru bir gün olması gerekiyor" diye yanıtladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız