BMGK, DAEŞ'in yeni elebaşı el-Mevla'yı yaptırım listesine aldı

Ebubekir el-Bağdadi'nin yerine geçen el-Mevla'nın ''örgüt içinde Yezidilerin kaçırılması, katledilmesi ve insan ticaretinde de rol aldığı'' belirtildi.

Haberler Anadolu Ajansı 25.05.2020 - 23:15 Son Güncelleme : 25.05.2020 - 23:16

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), DAEŞ'in yeni elebaşı Emir Muhammed Said Abdurrahman el-Mevla'yı yaptırım listesine aldı.

BMGK DAEŞ ve el-Kaide Yaptırım Komitesi, Irak vatandaşı olduğu belirtilen el-Mevla'yı, Konseyin 2368 sayılı kararı uyarınca ''DAEŞ ve el-Kaide adına faaliyetler planlamak ve bu örgütlere finansman sağlamaktan'' yaptırım listesine aldı.

Komite, DAEŞ'in öldürülen eski elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin yerine geçen el-Mevla'nın ''örgüt içinde Yezidilerin kaçırılması, katledilmesi ve insan ticaretinde de rol aldığı'' bilgisini paylaştı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da Twitter'dan yaptığı açıklamada, "ABD, BMGK'nin DAEŞ'li terörist el-Mevla'yı yaptırım listesine almasını memnuniyetle karşıladı. Bu, DAEŞ'in kalıcı yenilgisini sağlamak için uluslararası toplum tarafından atılan önemli bir adım'' değerlendirmesinde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı da daha önce el-Mevla'yı terör listesine eklediğini duyurmuştu.
ADIM ADIM BAĞDADİ OPERASYONU
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız