Bulgaristan'da orman yangını: Edirne'nin sınır köylerine dayandı

Bulgaristan'ın Türkiye sınırına yakın bölgede orman yangını çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yangın Edirne'nin sınır köylerine kadar dayandı.

Haberler İHA, NTV Haber 17.08.2022 - 06:53

Bulgaristan’da başlayan orman yangını Türkiye - Bulgaristan sınır hattında ilerleyişini devam ettiriyor. Rüzgârın da etkisiyle zaman zaman ürkütücü boyuta ulaşan alevler, Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı sınır köylerden de görülebiliyor.

Bulgaristan’da yangının devam ettiği bölgenin karşısında yer alan Saksağan Köyü’nde yangının büyüklüğü gözler önüne serildi.
Alevler şimdiye kadar arada Tunca Nehri'nin olması nedeniyle Türk tarafına sıçramadı. Ancak, rüzgarın etkisini artırması halinde, yangının Edirne'ye ulaşmasından endişe ediliyor.

Yekililer, Türk itfaiyesinin de herhangi bir olumsuzluğa karşın bölgede teyakkuzda olduğunu aktardı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız