CIA itiraf etti: Hata yaptık!

CIA, geçen yıl Afganistan'ın doğusunda yedi CIA ajanının öldürülmesinde CIA'in hatalı olduğunu itiraf etti.

Haberler 20.10.2010 - 10:18

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA, geçen yıl Afganistan'ın doğusunda yedi CIA ajanını öldüren Ürdünlü muhbir hakkında yeterince soruşturma yapılmadığını kabul etti.

Humam Halil Ebu Mulal el-Belavi, Amerika Birleşik Devletleri'nin hedefindeki örgütlerin liderleri hakkında bilgi vereceğini söyleyerek geldiği Host kentindeki CIA merkezinde intihar saldırısı düzenlemişti.

CIA Başkanı Leon Panetta, teşkilat çalışanlarına gönderdiği bir açıklamada, muhbire, CIA ajanlarına yaklaşma imkanı veren bir dizi güvenlik hatasına dikkat çekti.

Söz konusu hatalar arasında, bir CIA görevlisinin El Belavi'yle ilgili uyarıyı diğer birimlere iletmemesi de var.

Eylem, 1983'ten bu yana CIA'yi hedef alan alan en büyük saldırıydı.

Panetta'ya göre gizli bir iç soruşturmada CIA ajanlarının, daha önce sağladığı bilgilerin doğru çıkması nedeniyle, muhbire inandıkları belirtildi.

CIA Başkanı, "Aşırılık yanlısı çevrelerle temas halindeydi. Bu yüzden onunla ilişki kurmak, çok yararlı olacaktı. Ama terörist köklerinden vazgeçmedi" dedi.

ÜRDÜN UYARMIŞTI
CIA için soruşturma raporundaki en önemli bulgulardan biri de teşkilatın saldırıdan önce Ürdün istihbaratı tarafından uyarılmış olması.

Rapora göre, Ürdünlü yetkililer, saldırıdan bir ay önce El Belavi'nin El Kaide adına hareket ediyor olabileceği uyarısında bulundu. Fakat, Ürdün'deki CIA görevlisi, bu bilgiyi diğer birimlerle paylaşmadı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız