Çin G7 ülkelerine tepki gösterdi

Çin yönetimi, G7 ülkelerinin Doğu ve Güney Çin denizleri hakkındaki değerlendirmelerine karşı çıktı.

Haberler NTV Haber 29.05.2017 - 04:22

Çin Dışişleri BakanlığIı tarafından yapılan açıklamada G7 ülkelerinin doğu ve güney çin denizleri hakkındaki değerlendirmelerine tepki gösterildi. Liderlere tarafsızlık çağrısı yapıldı.

G7 Zirvesi’nin sonuç bildirgesinde, "Doğu ve Güney Çin denizlerindeki ülkeler arasında yaşanan egemenlik ihtilafları ve bölgedeki durumdan kaygı duyulduğu" kaydedilmişti.

Pekin yönetimi, Doğu Çin Denizi’nde Japonya ile, Güney Çin Denizi'nde ise Filipinler, Vietnam, Malezya, Brunei ve Endonezya ile ihtilaf yaşıyor.

 İki bölge de petrol, doğalgaz ve balıkçılık açısından zengin kaynaklara sahip. Ayrıca bölge, dünyanın en önemli uluslararası nakliye güzergahları arasında yer alıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız