Düşen uçağın parçaları bulundu

Lübnan'da 25 Ocak 'ta düşen Etiyopya uçağının enkazını bulma çalışmalarını sürdüren araştırma ekipleri, uçağın ana parçalarının yerini tespit etti.

Haberler Anadolu Ajansı 06.02.2010 - 11:29

Lübnan Ulaştırma Bakanı Gazi Aridi, Etiyopya Havayollarına (ETHA.UL) ait uçağın ana parçalarını denizin 45 metre derinliğinde tespit ettiklerini belirterek, bunun çok büyük ilerleme olduğunu söyledi.

Aridi, tespit edilenler arasında uçak gövdesinin olup olmadığı konusunda yöneltilen soruya ise "Bunu belirlemek için henüz çok erken" yanıtını verdi. Aridi, "Ocean Alert" gemisinin uçağın enkazını bulmak için Akdeniz'i taradığını, araştırma ekipleri için fotoğraflar çektiğini ifade etti.

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya giden Boeing 737-800 tipi uçakta bulunan çoğu Lübnan ve Etiyopya vatandaşı 90 kişinin tamamı hayatını kaybetmişti. Kazadan sonra 15 kişinin cesediyle bazı ceset parçalarına ulaşılmıştı.

Amerikan Donanmasına ait Ramage gemisi 27 Ocakta uçağın karakutularının denizin 1300 metre altında olduğunu tespit etmişti. Karakutulara henüz ulaşılamadı, ancak Lübnan'da yayımlanan MTV televizyona açıklama yapan Lübnan ordu yetkilileri, karakutunun yerinin tespit edildiğini ve 3 saatte yetkililere teslim edileceğini belirtti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız