Erdal Kuyumcu ambargo suçlamasını kabul etti

Türkiye üzerinden sattığı maddelerle İran'a yönelik yaptırımı deldiği için ABD'de tutuklanan tiyatrocu Erdal Kuyumcu, hakkındaki suçlamaları kabul etti.

Haberler NTV Haber 15.06.2016 - 19:37

ABD'nin New York kentinde metalürji şirketi işleten kuyumcu, İran'a yasadışı şekilde "kobalt nikel metal tozu" ihraç ettiğini kabul etti. Kuyumcu'nun avukatı, hammaddenin sanayide kullanıldığını savundu.

Savcılarsa, Kuyumcu'nun havacılık, füze yapımı ve nükleer alanlarda kullanılabilen 450 kilonun üzerinde hammaddeyi, topladığını savundu. Maddenin ihracatı için ABD Hazine Bakanlığı'ndan lisans alınması gerekiyor. kuyumcunun,, 20 yıl hapis ve 1 milyon dolar para cezası ile karşı karşıya olduğu belirtiliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız