Eski Sovyet üssü satışa çıkıyor

Letonya, ülkesindeki eski bir Sovyet üssünü açık artırmaya çıkarıyor.

Haberler Anadolu Ajansı 04.02.2010 - 15:47

Letonya hükümeti, Moskova tarafından 1999'da tahliye edilen ve son askerlerin terk etmesinden beri boş olan eski bir Sovyet üssünü açık artırmayla satmaya karar verdi.

Başkent Riga'nın 150 kilometre batısında bulunan, bir zamanların gizli üssü, bugünün hayalet kenti Skrunda-1'in şimdiki görüntüsüyle bir korku filmine dekor olabileceği yorumları yapılıyor.

45 hektarlık alana kurulu, 10 bina, 2 gece kulübü, bir ticaret merkezi, bir çocuk parkı, bir sauna ve çeşitli barakalardan oluşan eski Sovyet üssü için 216 bin Euro satış bedeli belirlendiği açıklandı.

Satışın başarılı geçeceğini düşünen özelleştirmeden sorumlu ajansın sözcüsü, "Şimdiden birçok firmanın üssü almak istediğini" kaydetti.

1970'li yıllarda Skrunda-1 üssünde balistik füze savar radarı bulunuyordu. Soğuk Savaş döneminde SSCB'nin değişik yerlerinde bulunan gizli üslerden biri olan Skrunda 1'de askeri uzmanlar aileleriyle birlikte dış dünyadan tecrit edilmiş bir yaşam sürüyordu ve bu üsse gitmek için özel izin gerekiyordu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız