Finlandiya’da Beşiktaşlı bir vekil

Türkiye göçmeni Ozan Yanar, 27 yaşında Finlandiya’da milletvekili seçildi. Yeşiller Partisi’nden meclise giren Ozan sıkı bir Beşiktaş taraftarı...

Haberler ntv.com.tr 21.04.2015 - 07:37

Avrupa’daki Türkiye göçmenleri yeni kuşaklarıyla bulundukları ülkelerde siyasette söz sahibi olmaya başladı.

Bunun son örneği pazar günkü seçimlerde Finlandiya’da yaşandı. 27 yaşındaki Türk, Ozan Yanar Finlandiya’da yapılan Fin Parlamentosu seçimlerine Yeşil Parti listesinden seçildi.

Ozan Yanar
14 yaşından beri Finlandiya’da yaşayan genç siyasetçi Fin Parlamentosuna giren ilk Türk vekil oldu.

Helsinki Üniversitesi Öğrenci Birliği Seçimlerinde aldığı yüksek oy oranı ile partilerin dikkatini çeken Yanar, Helsinki’de uzun süredir toplumsal proje ve faaliyetlerle uğraşıyor.

Finlandiya seçimlerinde Türk aday Ozan Yanar’ın yanı sıra Afganistan kökenli Nasima Razymar da seçilen ikinci göçmen kökenli aday oldu.

Ozan Yanar, bir sendika konfederasyonunda ekonomist olarak çalışıyor, aynı zaman Yeşiller Partisi’nin gençlik kollarında görev yapıyor.

Ozan Yanar'ın Yeşil Parti seçim afişi
Yanar, boş zamanlarında futbol oynamayı sevdiğini ve Beşiktaş takımını desteklediğini açıkladı.Afgan kökenli Nasima Razymar ise Sosyal Demokrat Parti’den parlamentoya girdi.

Finlandiya’da Merkez Parti’nin seçimlerde ipi göğüslemesinin ardından bilişim sektörü zenginlerinden olan 53 yaşındaki Juha Sipila’ya koalisyon hükümetini kurma görevi verilmesi bekleniyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız