George Mitchell İsrail'de

ABD Ortadoğu özel temsilcisi George Mitchell, Türkiye'den sonra İsrail'i ziyaret etti.

Haberler Anadolu Ajansı 26.02.2009 - 16:53

ABD'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell, Türkiye'den sonra geldiği İsrail'de Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile bir araya geldi.

Görüşmeden önce açıklama yapan Livni, iki ülkenin aynı çıkarları paylaştığına inandığını belirterek, "Tehditlerin ne olduğunun hepimiz farkındayız. Görüşmelerimiz, Gazze için taahhütlerin konuşulacağı konferans çerçevesinde olacak. İsrail, Gazze'nin ihtiyaçlarının karşılanmasının önemli olduğuna inanıyor, ama bunun Hamas'ı güçlendirmeyecek bir şekilde yapılması gerekiyor" dedi.

Livni'nin görüşme sırasında, bölgede ılımlı unsurların güçlendirilmesi gerektiğine işaret ettiği, ayrıca teröre karşı mücadelenin devam etmesinin önemine dikkati çektiği bildirildi.

ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi George Mitchell, Livni'nin yanı sıra hükümeti kurmakla görevlendirilen Likud lideri Binyamin Netanyahu ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile bir araya gelecek.

Mitchell, İsrail'deki temaslarından sonra Batı Şeria'ya geçerek Ramallah'ta Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın da aralarında bulunduğu Filistinli yetkililerle görüşecek.

Özel temsilci, gelecek hafta tekrar İsrail'e gelip, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un İsrail'e yapacağı resmi ziyarete de katılacak.

George Mitchell'in, İsrail ve Filistinliler arasında, İsrail'deki siyasi gelişmeler ve İsrail'in Gazze saldırıları nedeniyle kesilen barış görüşmelerine ivme kazandırabileceği umudunda olduğu ifade ediliyor. Mitchell'in görüşmeleri sırasında ayrıca, Ocak başında Gazze'deki saldırılardan sonra, bölgenin yeniden inşası konusunun ele alınması öngörülüyor.

Filistinliler, bu doğrultuda, 2 Mart Pazartesi günü Mısır'da başlayacak bağışçı ülkeler konferansında 2,8 milyar dolarlık bir kaynak toplamayı hedeflerken, ABD'nin de bu konudaki taahhüdünü 900 milyon dolara çıkarması bekleniyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız