'Hansa'nın torunları' Maliki'ye savaş açtı

Irak'ın başkenti Bağdat bugün de art arda patlayan bombalarla sarsıldı. Bağdat'ta Şiilerin yoğun olarak yaşadığı bölgelere düzenlenen bombalı saldırılarda 24 kişi öldü, 58 kişi yaralandı. Felluce'de ise, kendilerini "Hansa'nın Torunları" olarak adlandıran bir grup kadın, Bağdat yönetimine karşı silahlandı.

Haberler 20.01.2014 - 13:56

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, ülke genelinde El Kaide'ye karşı operasyonlar düzenlerken, başkent Bağdat bugün de peş peşe düzenlenen bombalı saldırılarla sarsıldı.

Bağdat'ta Şiilerin yoğun olarak yaşadığı bölgeleri hedef alan saldırılarda ilk belirlemelere göre, 24 kişi öldü 58 kişi de yaralandı.

En kanlı saldırı Bağdat'ın güneyindeki Ebu Dsheer'de bir pazar yerine düzenlendi. Bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu 7 kişi hayatını kaybetti 18 kişi yaralandı.

FELLUCE'DE KADINLAR SİLAHLANDI
Irak'ın Felluce kentinde de El Kaide bağlantılı militanlarla Bağdat hükümeti arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Felluce'de bir grup kadın, ordu güçlerine karşı savaşan "Aşiret Devrimcilerine" destek olmak için silahlandıklarını açıkladı.

Kendilerini, "Hansa'nın Torunları" olarak adlandıran kadınlar, siyah elbiseleri, yüzlerindeki peçeleri ve ellerinde silahlarla basın açıklaması yaptı.

Grup adına yapılan açıklamada, "Biz özgür kadınlarız. Topraklarımızı ve namusumuzu korumak için eşlerimize ve çocuklarımıza destek olacağız. Buradan dünyaya sesleniyoruz: Maliki hükümetinin gitme vakti gelmiştir. Artık bu zulme sessiz kalmayacağız. Anbar'dan başlayıp Bağdat'a kadar ülkemizi zalimin elinden kurtaracağız. Biz bütün haksızlıkları giderip haklarımızı elde edene kadar mücadelemize devam edeceğiz" denildi.

100'DEN FAZLA ÖLÜ
Irak'ın Anbar eyaletine bağlı Felluce ve Anbar'daki çatışmalar üç haftadır devam ediyor. Çatışmalarda 100'ü aşkın insanın hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Bağdat hükümeti, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı savaştığını savunurken, Sünni Arap aşiretler, bu örgütle bir ilgilerinin olmadığını, Maliki gidene kadar direnişlerini sürdüreceklerini iddia ediyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız