Hayatta kalmak için 1.5 ay yürüdüler

Açlığın pençesindeki Somali’de bir anne, 6 çocuğuyla birlikte kampa ulaşabilmek için tam 1.5 ay yürümek zorunda kaldı.

Haberler Anadolu Ajansı 18.08.2011 - 13:40

Somali'deki mülteci kamplarında birçok kişi acıklı hikayesini anlatıyor.

Başkent Mogadişu'daki Kursan kampının sakinlerinden Havva Aden Muhammed, 420 kilometre uzaklıktaki Bakaul bölgesinden dördü erkek, ikisi kız 6 çocuğuyla birlikte tam 1.5 ay yürüyerek gelmiş.

Havva annenin en büyük çocuğu olan 13 yaşındaki Abdullah Ali Haşi, çoçuk felcine bağlı olarak kıpırdayamıyor. Felç haricinde ateşli hastalıklarla da boğuşan Abdullah, 10 kilonun altında ve ağır hasta.

Anne Havva, acıklı hikayesini anlatırken, Abdullah'ı yolculuğu sırasında kucağında taşıdığını ve kampta da başından ayrılmadığını belirtiyor.

Somali'nin dünyayla tek bağlantısı olan Adan Abdulle Uluslararası Havaalanı'nın hemen dibinde yer alan kamp, kıtlığın baş gösterdiği 8 ay önce kurulmuş ve 3 bin 200 kişiyi barındırıyor.

Kursan kampındaki insanlar, Mogadişu'dan kilometrelerce uzakta bulunan Baydoi ve Bakul bölgelerinden gelen, çoğu iç savaşta kocasını kaybetmiş kadınlar ile çocuklardan oluşuyor.

Başkent Mogadişu'daki sığınma kamplarının sayısı konusunda resmi yetkililerin bile verebildiği bir bilgi yok. Gayri resmi bilgiler, 40'a yakın kamptan söz ediyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız