Hırvatistan'da yolsuzluk operasyonu milletvekillerine uzandı

Hırvatistan'da düzenlenen polis operasyonunda yolsuzluk iddiasıyla iş adamı Dragan Kovacevic gözaltına alınırken, şüpheliler arasında bulunan iki milletvekilinin de dokunulmazlıklarının kaldırılması istendi.

Haberler Anadolu Ajansı 17.09.2020 - 14:48

Hırvatistan Polisinden yapılan açıklamada, Yolsuzluk ve Organize Suçları Önleme Birimi (USKOK) ile ortaklaşa düzenlenen operasyonun, "Janaf" isimli ham petrol taşıma şirketinde "zimmete para geçirme" iddiaları üzerine düzenlendiği bildirildi.

Açıklamada, operasyonda "Janaf" Yönetim Kurulu Başkanı Dragan Kovacevic'in gözaltına alındığı, 10 şüpheli arasında isimleri bulunan Hırvat Demokrat Parti (HDZ) Milletvekili Drazen Barisic ve Sosyal Demokrat Parti (SDP) Milletvekili Vinko Grgic'in dokunulmazlıklarının kaldırılması istendiği kaydedildi.

Operasyon kapsamında, olayla ilgisi olabileceği düşünülen mekanlarda aramaların sürdüğü belirtilen açıklamada, iki milletvekilinin dokunulmazlıklarının iptali konusunun en kısa zamanda ulusal meclis gündemine alınacağı öğrenildi.

Bu arada, bugünkü hükümet toplantısı öncesi açıklama yapan Başbakan Andrej Plenkovic, hükümet olarak en başından beri yolsuzlukla mücadeleyi desteklediklerini vurgulayarak, suçlu olduğu kanıtlanan herkesin hesap vereceğini ifade etti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız