Humus'ta 3 günlük ateşkes

Suriye'nin Humus kentinde aylar süren kuşatma sona erdi. Şam Yönetimi ve Muhalifler, kente yardım ulaştırılabilmesi için 3 günlük bir ateşkes ilan etti. BM kentten 83 kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

Haberler NTV Haber 07.02.2014 - 15:33

Aylardır kuşatma altında kalan Humus’a 600 gün sonra ilk kez insani yardım dağıtılacak.

Birleşmiş Milletler yetkilileri, Suriye Yönetimi ve Muhalifler arasında anlaşma sağlayarak bölgede yaşayan sivillere insani yardım ulaştıracak. Kente yardımların güvenli bir şekilde ulaşması için 3 günlük ateşkes ilan edildi.

Evlerini terk etmek istemeyen sivillere ise gerekli tıbbi ve insani yardım sağlanacak.

BM'den yapılan açıklamada Humus'tan kadın, yaşlı ve çocuklardan oluşan 83 kişinin tahliye edildiğini bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, basın brifinginde gazetecilere yaptığı açıklamada, dün tarafların insani yardım girişi ve tahliyelere ilişkin üç günlüğüne anlaştıklarını açıklamalarının ardından bugün konuya ilişkin ilerleme sağlandığını söyledi.

Humus'tan 83 kişinin bugün tahliye edildiğini teyit ettiklerini kaydeden Haq, tahliye edilen yaşlı, kadın ve çocukların BM ve Suriye Kızılayı çalışanlarının gözetiminde istedikleri yerlere ulaştırıldıklarını ifade etti.

Tahliyenin genel olarak güvenli bir şekilde gerçekleştiğini de anlatan Haq, ancak ara sıra çevreden silah sesi geldiğinin tespit edildiğini dile getirdi.

Haq, sivillerin tahliyesi ve yardım ulaştırma çalışmalarına gelecek günlerde de devam edileceğini kaydetti.

BM Acil Durumlar Koordinatörü Valeri Amos'un açıklamalarına da yer veren Haq, Amos'un, bugünkü tahliyeleri "küçük ama önemli bir adım" olarak değerlendirdiğini kaydetti.

Amos'un, bir çok yaralı ve hasta sivilin halen Humus'ta bulunduğunu, bunların ve diğer bütün kuşatma altındaki sivillerin de tahliyesi ve insani yardımın ulaştırılması için tam giriş izni verilmesini istediğini vurgulayan Haq, Amos'un konunun tarafları ile yakın temas halinde olduğunu söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız