İngiltere'de yüksek mahkemeden Brexit kararı

İngiltere'de yüksek mahkeme, ülkenin Avrupa Birliği'nden ayrılma süreci başlatılmadan önce parlamentodan onay alınması gerektiğine hükmetti.

Haberler NTV Haber 24.01.2017 - 13:43

İngiliz hükümeti, Lizbon Antlaşması'nın AB'den çıkmayı (Brexit) düzenleyen 50'inci maddesini tek başına yürürlüğü sokmayı planlıyordu.

İngiltere Başbakanı Theresa May, parlamento onayı olmaksınız AB'den ayrılmaya yönelik müzakereleri başlatmayı istiyordu. Ama yüksek mahkeme, Başbakan May'in AB'den çıkış sürecini başlatmadan önce parlamentodan onay alması gerektiğine hükmetti.

Referandum sonuçlarının ardından Başbakan May'ın AB'den ayrılmak için müzakere sürecini mart sonunda başlatma planının aksayabileceği veya değişebileceği konuşuluyor.

İngiltere Başbakanı May'in sözcüsü, mahkeme kararının ardından planlarında bir değişiklik olmayacağını söyledi.

İngiltere hükümetinin Avrupa Birliği'nden çıkış sürecinin 2 yıl sürmesi bekleniyor. İngiliz halkı geçen haziranda yapılan referandumda Avrupa Birliği'nden çıkılması yönünde oy kullanmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız