Irak, Suriye sınırına tel örgü çekiyor

Irak, Suriye sınırına dikenli tel örmeye başladığını duyurdu. Yetkililer dikenli tellerle DAEŞ'in ülkeye sızmasını engellemeyi amaçlıyor.

Haberler ntv.com.tr 02.07.2018 - 10:55

Irak, Suriye'de halen ufak miktarda toprak parçasını elinde tutan terör örgütü DAEŞ'e karşı yeni önlemler alıyor. Yetkililer yaklaşık 10 gün önce Suriye sınırına yeni dikenli tel örme işleminin başladığını duyurdu. 

İki ülke arasında yaklaşık 600 kilometrelik sınır bulunuyor. Terör örgütü DAEŞ ise daha iki ülke arasındaki güney sınırlarında etkinlik gösteriyor. Eğer onay çıkarsa 600 kilometrelik bütün sınırın tel örgülerle kapatılacağı belirtiliyor. 

Şu ana kadar yaklaşık 19 kilometrelik bir hatta tel örgü çekildiği ifade edildi. Yeni sistemde termal kameralar ve insansız hava araçlarının da kullanılacağı açıklandı. 

Irak terör örgütü DAEŞ'i geçen yıl yendiğini duyurdu ancak örgüt eski gücünü yitirmesine rağmen hem Suriye'de hem de Irak'ta saldırılarına devam ediyor. DAEŞ Anbar Çölü'nde etkisini gösterirken diğer bölgelerde de uyuyan hücrelere sahip. 

ABD öncülüğündeki koalisyonun desteğiyle Suriye Demokratik Güçleri terör örgütü DAEŞ'le savaşıyor. 

Suriye'nin güneydoğusundan bazı DAEŞ militanlarının Irak'a doğru sızmaya çalıştığı biliniyor. Irak yeni önlemlerini bu sızmaları engellemek için aldığını belirtiyor. 

Irak ordusu ara ara Suriye sınırları içerisindeki DAEŞ hedeflerine hava harekatı düzenliyor. Harekatların Şam'ın bilgisi dahilinde gerçekleştirildiği belirtiliyor. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız