İran Devrim Muhafızları Komutanı: Bugün fitnenin bittiği gün

İran'da yedi gün önce başlayan gösteriler bitti mi? Devrim Muhafızları, "fitnenin bittiği gün" ifadesini kullanarak gösterilerin bastırıldığını öne sürdü.

Haberler NTV Haber 03.01.2018 - 19:20

İran Devlet Televizyonu’na konuşan İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi, gösterilerin başlamasında eski bir yetkilinin parmağı olduğunu söyledi.

Caferi isim vermedi ancak İran medyası bu ismin eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad olduğu üzerinde duruyor. Devrim Muhafızları Komutanı ayrıca olaylarla ilgili ABD, İsrail ve Suudi Arabistan'ı da sorumlu tuttu.

Bu arada İranlı yetkililer, 'ajan' olmakla suçladıkları bir Avrupalının rejim karşıtı gösterilerde gözaltına alındığını duyurdu.

Ülkede bugün rejim yanlıları da sokaktaydı. Hükümetin çağrısıyla düzenlenen gösterilere on binlerce kişi katıldı.

İran'da muhafazakarların kalesi olarak bilinen Meşhed kentinde başlayan gösteriler, hayat pahalılığına tepki olarak başlamış; birçok kente yayılmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız