IŞİD Mısır’da, polise saldırdı: 8 ölü

Mısır'ın başkenti Kahire'de emniyet güçlerini taşıyan otobüse düzenlenen saldırıyı terör örgütü IŞİD'in üstlendiği bildirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 08.05.2016 - 17:34

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) bağlı Amak haber sitesinde yer alan haberde, militanların Mısır'ın başkenti Kahire'nin güney kesimindeki Helvan semtinde güvenlik güçlerinin bulunduğu otobüse silahlı saldırı düzenleyerek, 8 kişiyi öldürdüğü belirtildi.  

Militanların, ayrıca güvenlik güçlerinin silahlarını ele geçirdiği ifade edildi.

Mısır İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Helvan'da emniyet güçlerini taşıyan bir otobüsün hedef alınması sonucu 8 polisin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Başta Sina Yarımadası olmak üzere Mısır'ın çeşitli bölgelerinde Kasım 2014'te IŞİD'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı gruplar güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenliyor.     

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız