İslam düşmanlığının arttığı eyalette Kuran dağıtılacak

ABD'deki Müslüman yurttaşlık hakları savuncusu CAIR, nefretle mücadele amacıyla Oklahoma halkına Kuran-ı Kerim hediye etti.

Haberler Anadolu Ajansı 22.01.2016 - 06:42 Son Güncelleme : 22.01.2016 - 06:45

ABD'de en geniş ağa sahip Müslüman yurttaşlık hakları savunucusu kuruluş, Amerika İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), İslam karşıtlığının arttığı Oklahoma eyaletinde nefretle mücadele amacıyla halka Kuran-ı Kerim hediye etti.

CAIR Oklahoma sorumlusu Adam Soltani, bir yıl boyunca devam eden
"nefret söylemlerini" önlemek amacıyla başlattıkları projeyle Oklahomalılara
Kuran-ı Kerim hediye ettiklerini bildirdi.

Soltani açıklamasında son birkaç aydır ulusal düzeyde İslamafobinin arttığını belirterek, buna karşı gerçekten mücadele etmek gerektiğine inandığını vurguladı.

Projelerine halkın talebinin çok yoğun olduğunu belirterek, 3 günde 200 Kuran-ı Kerim talebi geldiğini bildiren Soltani, halkın dini anlama ilgisini "çok samimi" bulduğunu kaydetti. 

IŞİD'in küresel terör tehdidiyle Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan aday adaylarından iş adamı Donald Trump'ın İslam karşıtı söylemi ülkedeki İslam karşıtlığının artmasında payı olduğu belirtiliyor.

Oklahoma'daki Edmond camisine geçen yıl domuz ürünleri bırakılırken, Florida, Nevada, Teksas, Kaliforniya ve Pensilvanya'daki camilere de ''nefret'' saldırıları düzenlenmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız