İsveç Başbakanı Andersson'dan Türkiye açıklaması: Konuşarak her türlü sorunu çözmeye hazırız

NATO'ya üyelik başvuru belgesini imzalayan İsveç'te Başbakan Magdalena Andersson, Türkiye ile işbirliğine hazır olduklarını açıkladı. Andersson, "Türkiye ile konuşarak her türlü sorunu çözmeye hazırız. NATO üyesi olarak Türkiye ile işbirliği yapmayı dört gözle bekliyoruz." dedi.

Haberler NTV Haber, Anadolu Ajansı 17.05.2022 - 19:20

Son dakika haberi! İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine yönelik adımları hızlandırdı.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde NATO'ya üyelik başvuru belgesini imzaladı. Böylece üyelik süreci resmen başlamış oldu.

Çarşamba günü NATO'ya resmen başvurması beklenen İsveç'te Başbakanı Magdalena Andersson, Türkiye'ye yönelik yeni açıklamalarda bulundu.

Andersson, resmi temaslarda bulunmak üzere İsveç'in başkenti Stockholm'e gelen Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile görüştü. İki lider daha sonra basın toplantısı düzenledi.

Türkiye ile NATO için müzakere yapmayı önemsediklerini ifade eden Andersson, "İsveç'in NATO içinde Türkiye ile iş birliğini artırmasını istiyoruz. İsveç, NATO ve AB gibi terörün her türlüsüne karşı mücadelenin arkasında duruyor. Mevcut soru işaretlerini tartışmaya ve çözmeye Türkiye ile diyalog için hazırız." dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız