'Kaddafi'yle birlikte 70 kişi infaz edildi'

Libya devrik lideri Muammer Kaddafi'nin linç edilerek öldürüldüğü olayda, onlarca taraftarının da sağ yakalandıktan sonra infaz edildiği ileri sürüldü.

Haberler 17.10.2012 - 12:57

New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü, Libya devrik lideri Muammer Kaddafi'nin 20 Ekim 2011'de linç edilerek öldürülmesi ve sonrasında taraftarlarına yapılan kötü muamele ve işkenceyle ilgili bir rapor yayımladı.

"Bir Diktatörün Ölümü: Sirte'deki Kanlı İntikam" başlığıyla hazırlanan raporda, Kaddafi'nin öldürüldüğü olayda, Libya devrik lideri taraftarı en az 70 kişinin de sağ yakalandıktan sonra işkencelerden geçirildiği ve daha sonra infaz edildiği iddia edildi.

Kaddafi'nin öldürülmeden önceki son anlarının da anlatıldığı raporda, ayrıca oğlu Mutassım Kaddafi'nin de işkence yapıldıktan sonra infaz edildiği belirtildi.

Raporda, Misrata kentinde sağ ele geçirilen Mutassım Kaddafi'nin daha sonra öldürüldüğünü gösteren görüntü ve fotoğraflarının yayınlandığı vurgulandı.

Raporda ayrıca Kaddafi'nin linç edildiği konvoyda bulunan 66 kişinin de Sirte'de Mahari Otel yakınında Libyalı militanlar tarafından kurşuna dizildiği ileri sürüldü.

İnsan Hakları İzleme Örgütü temsilcisi Peter Bouckaert, "Deliller muhalif militanların, Sirte kentinde Kaddafi konvoyunda bulunan 66 kişiyi infaz ettiğini gösteriyor" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız