Kıbrıs'ta 'tam gün' dönemi başladı

Kıbrıs'ta liderler tam gün görüşmelere geçti. BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs özel danışmanı bu görüşmelerin sonuca dair önemli bir işaret olduğu görüşünde.

Haberler NTV Haber 08.09.2010 - 14:02

Kıbrıs'ta müzakere sürecinin hızlanması için liderler tam gün görüşmelere geçti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs özel danışmanı, bugün ve Cuma günü yapılacak görüşmelerin, müzakerelerin sonucuna dair önemli bir işaret olacağı görüşünde.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, gün boyunca devam edecek görüşmede mülkiyet başlığıyla ilgili detayları ele alacak.

Taraflar, Cuma günü de tam gün görüşerek mülkiyet konusundaki pozisyonlarını yakınlaştırmaya çalışacak.

Rum Kesimi mülkiyet konusunda ilk söz hakkının "eski mal sahibinde", Türk tarafı ise "bugünkü kullanıcıda" olması gerektiğini savunuyor.

Birleşmiş Milletler tam gün yapılacak görüşmelerden çıkacak sonuca önem veriyor.

Rum basını BM Genel Sekreteri Kıbrıs özel danışmanı Alexander Downer'ın, yakın çalışma arkadaşlarına, "Kıbrıs sorununun çözülüp çözülemeyeceğini Cuma günü anlayacağım" dediğini iddia ediyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız