Kiev'de Rus diplomata gözaltı

Ukrayna, Rusya'nın Kiev Büyükelçiliği Deniz Ataşesini, ajanlık faaliyetinden dolayı gözaltına alındı. "İstenmeyen adam" ilan edilen Rus ateşe en kısa zamanda sınırdışı edilecek.

Haberler 01.05.2014 - 10:47

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Politika Dairesi'nden yapılan açıklamada, Rusya'nın Kiev Büyükelçiliği Deniz Ateşesinin "istenmeyen adam" ilan edildiği belirtildi.

Açıklamada, Rus deniz ataşesinin, diplomatik statüsü ile bağdaşmayan faaliyetlerinden dolayı gözaltına alındığı dile getiririldi.

"İstenmeyen adam" ilan edilen ve sınıdışı edilmesi kararı alınan Rus diplomatın ismi ise, açıklanmadı.

Açıklamada, başarılı olarak gerçekleştirilen karşı istihbarat operasyonu çerçevesinde 30 Nisan'da Rus diplomatın Ukrayna Güvenlik Servisi görevlileri tarafından ajanlık faaliyeti sırasında yakalandığı ifade edildi.

Rus diplomatın yakın zamanda ülkeyi terk etmesi gerektiği belirtildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız