KKTC'de erken seçim kararı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde iktidar ve muhalefet erken seçime gidilmesi kararı aldı.

Haberler 20.05.2013 - 14:24

Meclis Hukuk ve Siyasi işler komitesinde iktidardaki Ulusal Birlik Partisi ile ana muhalefetteki Cumhuriyetçi Türk Partisi erken seçimin 28 Temmuz'da yapılması konusunda uzlaştı.

Seçimin 28 Temmuz'da yapılmasını öngören komite kararı perşembe günü meclis genel kurulunda oya sunulacak.

KKTC Cumhuriyet meclisine sunulan önergelerde hükümet erken seçim tarihini 21 Temmuz olarak öneririken, muhalefet partilerinin tümünden oluşan grupsa erken seçimin 29 Eylül’de yapılmasını istemişti. 

Muhalefet partileri meclise güvensizlik önergesi de sundu. 50 sandalyeli mecliste muhalefet, iktidar partisinden 3 milletvekilinin de desteğini alarak 27 oya ulaşmış durumda.

Muhalefet, iktidardaki Ulusal Birlilk Partisi hükümetinin Başbakan İrsen Küçük’ün istifa ederek erken seçime gitmesini istiyor. Başbakan İrsen Küçük’se makamını koruyarak 21 Temmuz’da sandığa gidilmesini amaçlıyor.

KKTC’de genel seçimlerin Nisan 2014’te yapılması gerekiyordu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız