Kongre baskını sanığı Belarus'a iltica etti

ABD'de 6 Ocak Kongre baskını sırasında polise saldırdığı iddiasıyla yargılanan bir kişi Belarus'a iltica etti.

Haberler AP, Anadolu Ajansı 24.03.2022 - 02:55

ABD’de 6 Ocak Kongre baskınına karışmaktan hakkında dava açılan bir kişinin Belarus’a yaptığı iltica başvurusunun kabul edildiği belirtildi.

Washington Post’un haberinde, Belarus'un kendisine sığınma hakkı verdikten sonra devlet televizyonu BelTA’ya konuşan Evan Neumann adlı ABD vatandaşının, "Belarus'un benimle ilgilenmesine sevindim. Kendimi, ülkemde sorunlar yaşadığım bir durumda bulduğum için üzgünüm” dediği aktarıldı.
California’nın San Francisco Bay Area bölgesinden olan 49 yaşındaki Neumann'ın, 6 Ocak Kongre baskını sırasında polise saldırmak suçlamasıyla bir yıl önce hakkında dava açıldığı kaydedildi.

Neumann’ın, bunun üzerine Mart 2021’de İtalya’ya, oradan da Ukrayna üzerinden sınırı geçerek Belarus’a sığındığı bilgisini paylaştığı ifade edildi.

Rusya’nın komşusu ve müttefiki olan Belarus’un ABD ile iade anlaşması bulunmadığı bildirildi.
KONGRE EYLEMCİSİ OYUNCAK BEBEK OLDU
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız