‘Küba'da sosyalizm müzakere edilemez''

Küba Devlet Başkanı Raul Castro, siyasi sistemlerinin AB ya da ABD ile müzakere edilemeyeceğini söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 02.08.2009 - 12:26

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ''Küba ile diyaloğun başlamasının tek partiyle yönetilen bu ülkedeki demokratik reformlara bağlı olduğu'' yönünde bir açıklama yapmıştı.

Clinton'un bu açıklamasını değerlendiren Küba Devlet Başkanı Raul Castro, ''Duyduklarım üzerine, bütün saygıya rağmen Bayan Clinton'a ve ayrıca sosyal ve siyasi rejimimizin çökmesi için tek taraflı jestler bekleyen AB'ye yanıt vermek mecburiyetinde hissediyorum. Beni Küba'ya kapitalizmi getireyim ya da devrimi inkar edeyim diye başkan seçmediler'' dedi.

Castro, ''Ben sosyalizmi devam ettirmek ve mükemmelleştirmek için seçildim, yıkmak için değil. Bunun açıkça bilinmesi gerek'' diyerek ABD ile, Küba'nın bağımsızlığını, egemenliğini tartışmaksızın, eşit koşullarda saygılı bir diyaloğa hazır olduğunu yineledi.

Raul Castro ABD'den bir kez daha, Küba'nın güneydoğusundaki Guantanamo deniz üssünün kapatılmasını da istedi.

ABD, Fidel Castro'nun 1959 yılında iktidara gelmesinden bu yana Küba’ya ticari ambargo uyguluyor. Sağlık durumu bozulan Castro, Küba Devlet Başkanlığı görevini geçen yıl kardeşi Raul Castro'ya bırakmıştı. Raul Castro, yönetime gelmesi ardından ticari sınırlamaları hafifletmiş, ülkede Sopranos gibi Amerikan dizilerinin gösterilmesine izin vermişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız