Madagaskar'da isyan

Madagaskar'da askerler isyan etti. Başkentte tankların tankların konuşlandırıldığı bildiriliyor.

Haberler Anadolu Ajansı 13.03.2009 - 09:30

Madagaskar'da isyancı askerlerin, başkent Antananarivo'ya tank konuşlandırdığı bildirildi.

İsyancı askerlerin lideri Albay Noel Rakotonandrasa, bunun önlem amaçlı bir taktik olduğunu belirterek, gece yarısı kente sokulan tankların caddelerde değil gizli bir yerde bulunduğunu söyledi.

Rakotonandrasa, tankların, iktidar çatışmasının yaşandığı ülkede paralı askerlerle çatışmak için kullanılacağını kaydetti.

Madagaskar Devlet Başkanı Marc Ravalomanana, dün isyancı askerlerin kotrolü altına giren ordudan tarafsız kalmasını istemişti.

Devlet Başkanı Ravalomanana ile muhaliflerin lideri Andry Rajoelina arasındaki husumet nedeniyle iç savaşın eşiğine gelen Madagaskar'da, Rajoelina'ya yakın isyancı askerler, genelkurmayın merkez karargahını ele geçirmiş, çözüm için 72 saat süre tanıyan Genelkurmay Başkanı Edmond Rasolofomahandry'i görevden almıştı.

İsyancı askerler, orduda kontrolü ele aldıktan sonra henüz, Rajoelina'ya destek verecek somut bir adım atmadı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız