Putin İran'a S-300 füzeleri satıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2010 yılında İran'a S-300 füze savunma sistemi teslimatını askıya alan kararı iptal etti. Putin bu kararla İran'a füze savunma sistemi satmanın önünü açmış oldu.

Haberler ntv.com.tr 13.04.2015 - 16:16

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kremlin'deki ofisinden yapılan açıklamada, İran'a S-300 füze savunma sistemi teslimatını askıya alan kararın iptal edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Rusya Federasyonu topraklarından İran'a deniz ve hava yoluyla S-300 füze savunma sistemleri sevk edilmesi önündeki yasak kaldırılıyor" denildi.

Söz konusu kararın Rusya Devlet Başkanı Putin'in imzası sonrası yürürlüğe gireceği belirtildi.

Rusya nükleer programı nedeniyle İran'a S-300 füze savunma sistemi sevkiyatını 2010 yılında iptal etmişti. İptal kararını dönemin Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medyedev vermişti.

İran ve Rusya, gelişmiş uzun menzilli füze savunma sistemi S-300'lerin alım satımıyla ilgili anlaşmayı 2007'de Kremlin'de imzalamıştı.

800 milyon dolarlık anlaşma, Rusya'nın İran'a 5 adet S-300 füze sistemi satışını öngörüyordu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız