Reformcular hükümete meydan okudu

Hatemi, Ahmedinejad'ın cumhurbaşkanlığının tescil edilmesini, "halka ve demokrasiye karşı düzenlenmiş darbe" sözleriyle nitelendirdi.

Haberler 02.07.2009 - 11:24

"Protesto gösterileri bastırıldı. İnsan haklarının korunmasından sorumlu olanlar halkı ezdi" diyen Hatemi, baskı yoluyla gösterilerin tamamen engellenemeyeceğini belirtti.

12 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin reformcu adaylarından Mehdi Kerrubi de, Musevi gibi Ahmedinejad hükümetini "gayrimeşru" olarak nitelendirdi.

Hükümete bağlı Besic milisleriyse, Mir Hüseyin Musevi'nin yargılanmasını talep etti.

Reformcu aday Musevi, seçim sonrası düzenlenen protesto gösterileriyle ülke güvenliğini tehdit etmek ve devlete karşı propaganda yapmakla suçlanıyor. Bu suçlamaların cezası 10 yıla kadar hapis.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız