Roger Waters'tan Trump'ın Kudüs kararına tepki

Filistinli ünlü udi müzik grubu "Le Trio Joubran", ABD'nin Kudüs kararına tepki olarak yeni bir şarkı besteledi. Şarkıyı İngiliz müzisyen Roger Waters seslendirdi.

Haberler 15.03.2018 - 11:46 Son Güncelleme : 15.03.2018 - 11:47

Filistinli "Le Trio Joubran" adlı müzik grubu, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararına tepki olarak yeni bir şarkı besteledi.

"Le Trio Joubran"ın resmi Facebook sayfasından yayımlanan yeni şarkının sözlerini Filistin meselesine verdiği destekle tanınan, Filistin İçin İsrail'e Boykot Girişimi (BDS) üyesi İngiliz müzisyen Roger Waters seslendirdi.

"Egemenliğin Yükselişi" ismini taşıyan şarkıda Pink Floyd'un eski solisti Roger Waters, Filistinli şair Mahmud Derviş'in "Kızılderilinin Beyaz Adama Hutbesi" adlı eserinden bir bölüm okudu.

Derviş'in söz konusu şiirinde yerli Amerikalıların yaşadığı tecrübeler anlatılıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık 2017'de yaptığı açıklamayla Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını duyurmuştu.
Filistinli "Le Trio Joubran" müzik grubu ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararına tepki göstermek için bir şarkı besteledi. 
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız