Rusya ve ABD'den ortak operasyon sinyali

ABD ve Rusya, Suriye'nin Halep kentine ortak operasyon düzenleyebilir.

Haberler NTV Haber 15.08.2016 - 20:21

Rusya Savunma Bakanı Sergey Shoigu, "Halep'e ortak operasyon düzenlemeye yakınız. Amerikalı yetkililerle müzakerelerimiz sürüyor. Halep'e barış getirmek için ortak hareket edeceğiz" şeklinde açıklamada bulundu.

Ancak Rusya'dan gelen bu açıklama kafa karıştırdı. Zira iki ülke Suriye'de karşıt grupları destekliyor. Rusya , Esad yönetimine, ABD ise muhaliflere destek veriyor.

Suriye konusunda diplomasi alanında başka gelişmeler de yaşanıyor.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov, Türkiye, Rusya ve İran'ın üçlü görüşme gerçekleştirebileceğini söyledi.

Bogdanov, "Rusya ve İran, Türkiye ile Suriye ve Ortadoğu konularında aktif ikili görüşmeler gerçekleştirme kararı aldı. Türk ortaklarımızla yapacağımız bu temasların bakanlıklar seviyesinde üçlü görüşmelere dönüşmesi mümkün" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız