Somali: Korsanları tek başına durduramayız

Somali Başbakanı Nur Hasan Hüseyin, Somali açıklarında onlarca yabancı gemiyi kaçıran korsanları tek başlarına durduramayacaklarını açıkladı.

Haberler Anadolu Ajansı 18.12.2008 - 19:40

Somali Başbakanı Hüseyin, ülkedeki 18 yıllık iç savaşın ardından böyle bir sorunun ortaya çıktığını hatırlatarak, “Korsanlığı durdurmanın Somali’nin tek başına yapabileceği bir şey olamayacağını, büyük çaba gerektirdiğini” söyledi.

Hüseyin, ayrıca ülkesine uluslararası barış gücü gönderilmesi çağrısında bulunarak, bu barış gücü gelinceye kadar da Etiyopya askerlerinin Somali’den ayrılmamasını istedi.

Somali Başbakanı Hüseyin, Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumdan bir boşluk yaratılmasından kaçınılmasını ve geçici hükümetini destekleyecek uluslararası barış gücü gönderilmesini talep etti.

Hüseyin, gelecek ay askerlerini çekeceğini söyleyen Etiyopya’nın, böyle bir barış gücü yerini alıncaya kadar askerlerini ülkeden çıkarmayacağını umduğunu söyledi.

Etiyopya askerleri, Aralık 2006’dan bu yana geçici hükümeti desteklemek üzere Somali’de bulunuyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız