Suriye'de 'salgın hastalık' tehdidi

Suriye'de muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı Duma kentinde, öldürülen cesetlerin sokaklarda kalmasından dolayı salgın hastalık tehlikesinin baş gösterdiği belirtildi.

Haberler Anadolu Ajansı 07.07.2012 - 20:08

Suriye'nin Duma kentinde, sokaklardaki cesetlerden dolayı kötü koku oluştuğu bildirildi.

Muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı Duma'da, durumların içler açısı olduğu belirtiliyor.

Duma'daki yerel muhalifler ve doktorlar, operasyonlar sırasında ölenlerin cesetlerinin hala sokaklarda olmasından dolayı kötü koku saran şehrin adeta sineklerin istilasına uğradığını belirtti.

Ağır silahlarla açılan ateşler ve düzenlenen operasyonlar nedeniyle kentin ''felaket bölgesi'' haline geldiğini ifade eden muhalifler, uluslararası kamuoyundan acil olarak cesetlerin alınması için çalışma başlatılmasını talep etti.

Salgın hastalıkların yaşanmaya başlamasından endişe edildiğini ve kentteki hastahanelerin acil tıbbi malzemeye ihtiyacı olduğunu bildiren muhalifler, ''Uyuz, dizanteri, halsizlik ve kusma gibi vakalar baş gösterdi'' ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız