Talabani 'komada' iddiası

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle acil olarak hastaneye kaldırılan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin beyin kanamasına bağlı felç geçirdiği belirtildi. "Talabani'nin öldüğü" iddialarını Iraklı yetkililer yalanladı.

Haberler 18.12.2012 - 10:47

Resmi açıklama, Talabani'nin yoğun bakımda tutulduğu, durumunun ise şimdilik stabil olduğu şeklinde.

Sosyal paylaşım sitelerinde Celal Talabani'nin öldüğü yönünde ortaya atılan iddialar ise, resmi kurumlarca yalanlandı.

MALİKİ HASTANEDE
Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin de Talabani'nin sağlık durumuyla ilgili bilgi almak için hastaneye gittiği belirtildi.

Iraklı yetkililer yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin tedavisinin Irak Sağlık Bakanlığı'ndaki bir merkezde sürdüğü ve durumunun stabil olduğu belirtildi. Açıklamada, "Testler vücut fonksiyonlarının normal olduğunu gösteriyor" denildi.

'FELÇ GEÇİRDİ' İDDİASI
Kürt kaynaklar ise, Kürt kökenli Cumhurbaşkanı Talabani'nin beyin kanaması geçirdiğini, durumunun kritik, ancak stabil seyrettiğini belirtti. Talabani'nin felç geçirdiği ihtimalinden de söz ediliyor.

Yakın geçmişte birçok kez tedavi için ABD ve Avrupa"ya giden Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani son yıllarda ciddi sağlık sorunları ile karşılaşmıştı.

EN SON MALİKİ İLE GÖRÜŞTÜ
Son günlerde ülkede yaşanan siyasi kriz ve ülkenin diğer meseleleriyle ilgili Iraklı yetkililerle çok sayıda görüşmelerde bulunan Talabani, bu görüşmelerin sonuncusunu Başbakan Nuri el-Maliki'yle dün akşam paylaşmış, siyasi kriz ve bu krizden çıkmanın yollarını ele almıştı.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Almanya'da üç ay tedavi gördükten sonra Eylül ayında Irak'a dönmüştü.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız