Taliban emniyet müdürlüğüne saldırdı: 33 ölü

Afganistan'ın Paktiya vilayetinde il emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırıda 33 kişi öldü. 170 kişi de yaralandı.

Haberler Anadolu Ajansı 17.10.2017 - 16:45

Afganistan'da Paktiya Devlet Hastanesi'nden yapılan açıklamada, emniyet müdürlüğüne yönelik terör saldırısında ölü sayısının 33, yaralı sayısının 170 olduğu belirtildi.

Afganistan İçişleri Bakanlığı, saldırganların 5 kişi olduğu ve hepsinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Saldırganlardan birinin bomba yüklü aracı emniyet müdürlüğü girişinde patlatmasının ardından diğer saldırganlar emniyet müdürlüğü binasına girerek etrafa ateş açmaya başlamıştı.

Saldırıda Paktiya İl Emniyet Müdürü Turyalay Abdyani'nin de öldüğü açıklandı. Saldırıyı Taliban örgütü üstlendi.

DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da düzenlenen ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olan terör saldırısını kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ülkenin doğusundaki Paktiya vilayetinde bugün bir polis eğitim merkezine düzenlenen saldırı sonucunda emniyet mensubu ve sivillerin hayatını kaybettiğinin, çok sayıda yaralı olduğunun üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada, "Bu terör saldırısını kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, Afganistan hükümetine ve kardeş Afgan halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz" ifadesi kullanıldı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız