Üniversitede koruma krizi İsrail basınında

İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak ile İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gabi Levi’nin görüşmesinde yaşanan koruma krizi, İsrail basınında yankı buldu.

Haberler 18.12.2008 - 14:52

Cuma günü İsrail Büyükelçisi ve Başkonsolosu, Rektör Parlak’ı İstanbul Üniversitesi’nde makamında ziyaret etmiş, Rektör Parlak ise, İsrailli diplomatların korumalarının odayı terketmelerini istemişti.

Ancak korumalar bu talebi kabul etmeyince Rektör Parlak, görüşmeyi iptal etmişti. Olaya, İsrail basını da da yer verdi. Haaretz Gazetesi, “Üst düzey İsrailli diplomatlar İstanbul Üniversitesi’nden kovuldu” başlığını kullandı.

Gazete, Mesut Parlak’ın, “Türkiye, bu tür küstah davranışların kabul gördüğü işgal altındaki toprak değildir” diyerek görüşmeyi iptal ettiğini yazdı.

Haaretz, üniversite kampüslerinde güvenlik personelinin en az düzeyde tutulması geleneğini hatırlattı ve krize, “Bu geleneğe dikkat etmeyen iki İsrailli diplomatın neden olduğu” değerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız