Visa ve MasterCard'a dava açıyor

WikiLeaks yöneticileri, bağış işlemlerinde sadece siyasi nedenlerle  kredi kartlarının kullanımını engelleyen iki büyük firmayı dava etme kararı aldı.

Haberler Anadolu Ajansı 08.12.2010 - 17:40

ABD'nin gizli diplomatik yazışmalarını yayımlayan Wikileaks, kredi kartı üzerinden yapılan bağışları siyasal nedenlerle engelledikleri gerekçesiyle Visa ve Mastercard'a karşı dava açıyor.

BBC'nin haberine göre, WikiLeaks'e bağlı iletişim teknolojileri firması Datacell tarafından yapılan açıklamada, bağışların kendilerine aktarılması için derhal harekete geçileceği belirtildi. İzlanda merkezli Datacell'in Genel Müdürü Andreas Fink, açıklamasında, "Sadece işlerini yapsınlar, söz konusu paraları gereği gibi havale etsinler" dedi.

Visa Europe, Wikileaks hakkındaki araştırmalarından ötürü, firmaya ödemeleri dün durdurduğunu, bu sitenin Visa'nın kurallarını ihlal edip etmediğinin anlaşılmasına yönelik araştırma başlattıklarını açıklamıştı. Mastercard ise, belirli bir süre için Wikileaks'a ödemeleri askıya aldıklarını bildirmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız