Yunanistan ile Libya arasında kriz

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Libyalı mevkidaşı ile görüşmek istememesi nedeniyle Trablus'ta uçaktan inmeyi reddederek ziyaretini iptal etti.

Haberler NTV Haber 17.11.2022 - 16:46

İddialara göre Dendias, Türkiye ile mutabakat metnini imzalayan Libya hükümetinden Dışişleri Bakanı el-Menguş ile görüşmek istemediğini Libya Dışişleri Bakanlığına bildirdi ve Bakanlık ile bu hususta uzlaşıldı.

El-Menguş'un havalimanında kendisini karşılamaya geldiğini gören Dendias, uzlaşının ihlal edildiği gerekçesiyle uçaktan inmeyi reddetti.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklamada "Uzlaşının Libya Dışişleri Bakanlığınca ihlal edilmesi nedeniyle Trablus ziyareti iptal edildi" ifadeleri yer aldı.

Dendias’ın Trablus’ta Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Menfi ile görüşmesi planlanıyordu. Ardından Bingazi'ye geçen Dendias, Twitter'dan Libya'nın doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter ile görüşmesine ilişkin fotoğraf yayınladı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız