E-okul VBS girişi ile devamsızlık ve not görüntüleme ekranı (E-Okul VBS giriş nasıl yapılır?)

2021-2022 eğitim öğretim yılında ara tatilin sona ermesiyle birlikte öğrenciler e-Okul VBS üzerinden kolaylıkla devamsızlık, ders programı ve sınav notları gibi bilgilere ulaşabiliyorlar. Peki, e-Okul VBS giriş nasıl yapılır? e-Okul VBS ile sınav notları ve devamsızlık bilgileri nasıl görüntülenir?

Haberler ntv.com.tr 21.04.2022 - 12:34 Son Güncelleme : 21.04.2022 - 13:24

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS), öğrencilerin ve velilerin sıklıkla araştırdığı konular arasında yer alıyor.

Öğrenciler, sistemdeki bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları ile kolayca erişim sağlayabiliyorlar.

E-OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

e-Okul VBS sistemine giriş yapmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “https://eokul.meb.gov.tr/” adresine giriş yapmak ve sağ tarafa “Veli Bilgilendirme Sistemi” başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekiyor.

İkinci aşamada ise öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri soruluyor. Öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı isteniyor. Bu bilgiler de doğru girildiğinde sistem açılır.

E-OKUL BİLGİLENDİRME SİSTEMİNDE NELER VAR?

Devamsızlık durumları

Yazılı notları

Karne notları

Aldığı belgeler

Yılsonu notları

E-OKUL GİRİŞİ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız