Burs ödeme tarihi belli oldu: KYK bursu ne zaman yatacak? (GSB KYK burs/kredi ödeme tarihleri)

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ödeme tarihleri, burs almaya hak kazanan öğrenciler tarafından sorgulanıyor. İlk defa KYK bursu ve kredi alacak olan öğrenciler, 2023-2024 dönemi için KYK burslarının Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından yatırılacağı tarihi araştırıyor. Peki, GSB KYK bursu ne zaman yatacak?

Haberler ntv.com.tr 24.11.2023 - 11:47

2023-2024 KYK bursunun yatırılacağı tarih, burs başvuru sonuçlarının ardından merakla araştırılıyor. Yüz binlerce lisans öğrencisi bu yıl 2 bin lira KYK bursu alacak. Peki, KYK bursu ne zaman yatacak?

KYK BURSU NE ZAMAN YATACAK?

İlk defa burs/kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

Öğrenciler, kendilerine verilen şifrelerle internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini de öğrenebilirler. Ayrıca öğrencilerimiz bankamatik kartlarını da bankadan temin edecekler.

Buna göre; 6 Aralık tarihinde KYK bursu almaya hak kazanan öğrencilerin hesaplarına burslar yatırılmaya başlayacak.
2024 KYK BURSU NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılı kredi ve burs rakamlarını lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans için 4 bin, doktora öğrencileri için 6 bin liraya çıkardıklarını açıkladı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız