Öğretmen olmak zorlaşacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni çalışmasına göre, önce eğitim fakültelerinin puanları yükseltilecek. Öğretmen olmak isteyen liseliler, sınavdan önce mülakata girecek.

Haberler 04.09.2012 - 10:37

Milli Eğitim Bakanlığı'nın uzun süredir üzerinde çalışmalar yürüttüğü, Ulusal Öğretmen Stratejisi'nde öğretmenlik mesleğine ilişkin önemli değişiklikler gündemde.

Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre, hazırlanan çalışma kapsamında bakanlık, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile ortak bir çalışma yürüttü. Bu çalışma sonucunda artık her isteyen öğretmen olamayacak. Önümüzdeki yıldan itibaren hayata geçirilmesi planlanan uygulamada, eğitim fakültelerinin puanları yükseltilecek.

Eğitim fakültelerinin puanlarının yükseltilmesinin yanı sıra liselerde öğretmen olmak isteyen öğrencilere hem üniversitede, hem de lisede rehber öğretmen tarafından danışma hizmeti verilecek.

Öğrenciler, rehber öğretmenler veya üniversite tarafından mülakata alınacak. Öğrencinin, öğretmenliğe yatkınlığı varsa buna göre öğretmenlik mesleğine yönlendirilecek.

ÇALIŞMANIN KÜNYESİ

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız