Suç işleyen öğrenciye 1 yıl uzaklaştırma

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), öğrenci disiplin yönetmeliğinde yaptığı değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haberler Anadolu Ajansı 07.11.2013 - 11:24

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'ne yapılan değişikliğe göre, yükseköğretim kurumu içinde izinsiz olarak bildiri dağıtan, afiş ve pankart asan öğrencilere kınama cezası verilecek.

Suç sayılan eylemleri işleyen veya bir kimseyi veya grubu, cebir veya tehditle suç sayılan bir eylemi düzenlemeye veya böyle bir eyleme katılmaya zorlayan öğrencilere, 2 yarıyıl uzaklaştırma cezası verilecek.

Soruşturmacılar; zaruri gördükleri takdirde soruşturma süresince, soruşturulan öğrencilerin yükseköğretim kurumu binalarına girmesinin yasaklanması hususunda karar verilmesini disiplin soruşturmasını açmaya yetkili merciden isteyebilecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız